Het verhaal: 
Mevrouw Weetalles Beter krijgt onverwachts bezoek. Pietje Petiet is in paniek, want Sinterklaas doet zo vreemd. Hij vergist zich in de namen van de pietjes, gaat telkens de verkeerde kant uit en zingt de verkeerde liedjes. Wat is er toch met hem aan de hand?

Mevrouw Weetalles Beter vindt op haar eigen rustige manier, door goed na te denken, de oplossing van het probleem. Gelukkig maar, nu kan pakjesavond zonder problemen doorgaan!

Goed om te weten wat dit boek allemaal heeft:

Voorlezen
Ten eerste is dit een fijn boek om voor te lezen. Het verhaal vraagt wat denkwerk van je kind (of kinderen) voor ze ontdekken wat nu precies het probleem is van Sinterklaas en hoe dat probleem ontstaan is.

Doe-tips
Ten tweede staan er schuingedrukte stukjes tussen het verhaal door. In deze stukjes geef ik tips voor activiteiten die je samen met je kind, tijdens het voorlezen, kan doen. Hiermee maak je van het voorlezen één grote beleving, waarbij je kind helemaal meedoet met het verhaal. En het zodoende beter onthoudt en er nog meer van leert.

Sinterklaasliedjes
Ten derde zie je QR-codes staan. Als je deze scant, verschijnt op je telefoon een filmpje met een van mijn Sinterklaasliedjes. Ik gebruik gebaren bij liedjes. Via liedjes leer je spelenderwijs gebaren en kinderen vinden dit altijd erg leuk. Maar het is ook goed voor de communicatie. Want met gebruik van je lichaam en gebaren maak je een plaatje bij de woorden die je spreekt, waardoor je boodschap duidelijker overkomt. En dat is voor iedereen handig.

CD
Je kan natuurlijk ook de cd met Sinterklaasliedjes bestellen. Kan je gewoon hier rechts in de balk regelen.

Wilt u meer informatie of een afspraak? Stuur een mail naar irinahoffer@gebarenrijk.nl en wij nemen direct contact met u op.

 

Share This

Share This

Share this post with your friends!

Share This

Share this post with your friends!