PRESENTEREN

Hoe vertel je een boeiend verhaal? Maak gebruik van je persoonlijke, sterke punten en wees jezelf bewust van dingen die je beter achterwege kunt laten. Presenteren kun je leren en dat laten wij je graag zien in groepsessies, masterclasses en via persoonlijke coaching. Onze aandachtspunten: lichaamshouding, mimiek, stem en doeltreffende gebaren. Plus je eigen unieke kracht.

VOOR SCHOLEN

Gebarenrijk helpt kinderen in groepen 7 en 8 van het primair onderwijs en leerlingen van mavo 4 en havo 5 om hun (project)presentaties te optimaliseren. Wij kijken naar de manier waarop de kinderen presenteren. Daarbij letten wij op houding, mimiek, stemgebruik en het gebruik van doeltreffende gebaren om de boodschap te versterken. We houden hierbij drie aandachtspunten in de gaten: persoonlijk, authentiek en uniek. Met als resultaat dat kinderen daarna opener, vrijer en met meer flair hun verhaal presenteren.

VOOR BEDRIJVEN

Een goede presentatie maakt vaak het verschil tussen wel of geen begrip van medewerkers, wel of geen aandacht van toehoorders en het wel of niet doorgaan van een opdracht. Dus is het belangrijk dat een presentatie goed voorbereid wordt, met een goede opbouw, relevante voorbeelden en een ontspannen en vrije manier van presenteren. Zodat het voor het publiek duidelijk is waar het om draait.

De professionals van Gebarenrijk helpen uw medewerkers via coaching met hun eigen wijze van presenteren. Waardoor ze met meer vertrouwen, vrijer en open presenteren.

VOOR PERSONEN

Hoe breng je op een heldere en eenvoudige manier je boodschap over via een presentatie? Door de presentatie zo te maken dat de inhoud bij je past. Waarna je de aandacht kunt richten op het overbrengen van deze inhoud.

De professionals van Gebarenrijk helpen je dit te realiseren door persoonlijke coaching. Door aandacht te geven aan houding, mimiek, stem en doeltreffende gebaren, evenals de inhoud, helpen wij je naar een betere manier van presenteren. Waarbij wij altijd onze drie aandachtspunten in de gaten houden: persoonlijk, authentiek en uniek.

VOOR ONDERNEMERS

Een goede presentatie is meer dan het laten zien van een goed in elkaar gezette PowerPoint. Bij een presentatie vertel je een verhaal om iets bij je publiek te bereiken. Dat kan bijvoorbeeld begrip, interesse of een aankoop zijn. Misschien wil je juist iets uitleggen of verduidelijken, of de resultaten van een onderzoek doorgeven. Voor het goed overbrengen van jouw informatie, voor het duidelijk overbrengen van jouw boodschap is een persoonlijke, ontspannen en doeltreffende presentatie nodig.

 

Maar hoe sta je ontspannen voor een zaal vol mensen? Is je stem goed hoorbaar? En hoe vertel je en onthoud je jouw verhaal (zonder het voor te lezen)? Wat is een logische volgorde? Komt je presentatie goed over op je publiek, bereik je het juiste effect?

De professionals van Gebarenrijk kijken samen met jou naar jouw manier van presenteren en geven aanwijzingen en tips om je verhaal nog duidelijker te vertellen, zodat je boodschap sterker overkomt.

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen doen? Mail naar contact@gebarenrijk.nl en Irina Hoffer neemt direct contact met u op om hierover uitleg te geven. Of bel 06-11883000

SPREEKBEURTEN

Spreekbeurt: meer dan een PowerPoint

Deze workshop wordt in de groep gegeven, waar de kinderen al een mooie PowerPoint hebben gemaakt en hun verhaal al weten.

Wij vertellen de kinderen over presenteren bij een spreekbeurt; de manier waarop iemand een verhaal overbrengt aan het publiek.
Dit gebeurt in een dagdeel waarin de kinderen stapsgewijs informatie krijgen en hiermee zelf in groepjes gaan oefenen.

Bent u benieuwd wat wij voor de kinderen in uw school kunnen doen? Mail naar contact@gebarenrijk.nl en Irina Hoffer neemt direct contact met u op om hierover uitleg te geven.

BOEKPRESENTATIES

Boekpresentatie: de basis

Deze workshop wordt in de groep gegeven, waar de kinderen al een mooie PowerPoint hebben gemaakt en het verhaal uit het boek al kennen.

Wij vertellen de kinderen over presenteren bij een boekpresentatie; de manier waarop iemand een verhaal overdraagt op het publiek.
Dit gebeurt in een dagdeel waarin de kinderen stapsgewijs informatie krijgen en hiermee zelf in groepjes gaan oefenen.

Bent u benieuwd wat wij voor de kinderen in uw school kunnen doen? Mail naar contact@gebarenrijk.nl en Irina Hoffer neemt direct contact met u op om hierover uitleg te geven.

PROJECTPRESENTATIES

Projectpresentatie: Hoe sta ik ervoor?

Leerlingen uit het voortgezet onderwijs zien vaak op tegen een projectpresentatie. Het is een crux voor hen om voor de klas te staan en over de inhoud van het project te vertellen.

Hoe anders zou dit zijn wanneer je tips hebt gekregen om bijvoorbeeld
– stevig op twee benen te staan
– iets luider te praten
– rond te kijken in de klas
– op een zeker moment even stil te zijn en te lachen
– op een zeker moment een verduidelijkend gebaar te maken

Onze professionals oefenen de projectpresentaties met een klas, het liefst op een groot podium. Zodat hierna vrijer en met meer vertrouwen durven presenteren in de klas.

Share This