IMPROVISEREND VERTELLEN

Zomaar een verhaal vertellen en maar zien waar het naartoe gaat. Dat is improviserend vertellen. Je verhaal krijgt vorm door je eigen ingevingen, of door wat het publiek aandraagt. De basis van improviseren is voor ons: accepteren wat er komt.

 

IMPROVISEREND VERTELLEN: een kwestie van ja-zeggen

Bij het vertellen van een verhaal kan en mag je vrij associëren. Alleen zijn we soms vergeten hoe dat moet.

In deze workshop leer je opnieuw je gedachten vrij te laten stromen, beelden te laten komen en deze daarna in woorden om te zetten. Daarbij is het belangrijk om jezelf, of degene die iets aandraagt, te stimuleren. Om ja te zeggen tegen wat naar boven komt.

Via een aantal stappen doorlopen we het proces van improviseren, waarbij we oefenen met associëren en onderwerpen accepteren die tijdens de workshop aangedragen worden. Zo wordt je vrijer in het vertellen van een verhaal en leer je vertrouwen dat er altijd wel iets naar voren komt.

IMPROVISEREND VERTELLEN: voor alle leeftijden en groepen

Onze verhalenverteller komt graag op bezoek om samen een verhaal te maken. Elke groep is hiervoor geschikt. Het enige dat telt is dat de groep open staat voor een verhaal en zin heeft om samen een half uur lang verrast en verwonderd te worden, om samen te lachen om de soms bizarre wendingen in een verhaal en samen te genieten van de puurheid van een zelf verzonnen verhaal.

Wij dagen vooral ook volwassenen uit de verhalenverteller te vragen langs te komen. Laat uw fantasie de vrije loop gaan en bedenk samen een fantastisch verhaal. Hiermee leg je een goede basis voor een avond samen verhalen uitwisselen.

Voor meer informatie neemt u contact op met Irina Hoffer.
Telefonisch via 06-1188300 of via email contact@gebarenrijk.nl.

SCHOOLPROJECT: Het grote digitale verhalenboek van jouw school

Diverse scholen hebben onze improviserende verhalenverteller Irina Hoffer al op bezoek gehad. Samen met de kinderen in de groep ontstaat een verhaal, waar elk kind uit de groep aan heeft bijgedragen. De verhalen schrijven we uit en hiermee maken wij een digitaal sprookjesboek van uw school. Natuurlijk kunnen hier tekeningen, foto’s en filmpjes aan toegevoegd worden tot een prachtig geheel.

Ter inspiratie ziet u hieronder een aantal bladzijden uit het Sprookjesboek van OBS Roelof van Wienesse uit Wijdenes. Zij hebben hier een groots project van gemaakt, gesteund met subsidie van de gemeente, door na het maken van het verhaal workshops dans, drama, fotografie en schermen in te zetten, waarna de verhalen door de groepen in een enthousiaste voorstelling gepresenteerd werden.

 

Nieuwste video’s

Share This