GEBARENLIEDJES

Gebarenliedjes stimuleert het gebruik van gebaren bij de communicatie. Door gebaren te gebruiken wordt het verhaal dat je vertelt duidelijker en visueler. Je maakt plaatjes bij de woorden die je zegt, waardoor je kindje je sneller begrijpt. Daarbij kan hij/zij jou zelf iets duidelijk maken, als dat via praten nog niet lukt.
Met Gebarenliedjes leer je spelenderwijs gebaren via liedjes en verhalen.

VOORLEZEN/ZINGEN MET GEBAREN

Je kan een verhaal voorlezen of je kan een verhaal laten zien.
Wat is hierbij het verschil?
Het gaat erom hoe je het verhaal voorleest. Lees je alleen de woorden voor of zet je meer in? Hoe maak je een verhaal visueler?

Laat je inspireren door onze professionals en nodig er een uit in de groep. Bijvoorbeeld om een verhaal voor te lezen en te laten zien met gebruik van diverse lichamelijke mogelijkheden en gebaren. Kinderen genieten hier volop van.
Een andere mogelijkheid is: samen met de kinderen een aantal bekende kinderliedjes leren zingen met gebaren. Kinderen vinden dit vaak fantastisch en zien waar ze over zingen.

ZES GEBARENLIEDJES CD'S

 

Samen met muzikanten Feico de Leeuw en Jan Sijben heeft Ellis al zes cd’s met vrolijke kinderliedjes gerealiseerd. Zeer uitnodigend, passend bij de belevingswereld van kinderen van 0-6 jaar en liedjes die zich goed lenen bij diverse thema’s. Kijk in de winkel naar een uitgebreide beschrijving per cd en bestel ze vandaag nog!

VERHALEN MET GEBAREN

Hoe maak je een verhaal nog leuker?
Door het niet alleen te vertellen, maar ook te laten zien.

Onze professionals vertellen graag verhalen in de groep en maken deze nog leuker door hierbij hun hele lichaam in te zetten.
Ze maken gebruik van lichaamshouding, mimiek, stem en gebaren. Hierbij nodigen ze de kinderen uit mee te doen.

Onbewust leren kinderen hiermee hoe ze vrijer en opener kunnen communiceren.

NATIONALE VOORLEESDAGEN 2019

Het prentenboek van de Nationale Voorleesdagen 2019 is ‘Een huis voor Harry’ van Leo Timmers, uitgegeven door Uitgeverij Querido.
Ellis komt graag in je groep het verhaal vertellen, waarbij ze de kinderen uitnodigt mee te doen met een aantal interactieve activiteiten. Ook leren ze het lied van Harry: ‘O,o,o waar ben ik?’

Het verhaal: Harry gaat liever niet naar buiten, binnen is het veiliger. Tot Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug naar huis?

WORKSHOP 'EEN HUIS VOOR HARRY' MET GEBAREN

Wil je zelf het prentenboek van het jaar 2019 ‘Een huis voor Harry’ voorlezen met gebaren? Doe dan mee met de workshop.
Deze vindt zaterdag 12 januari plaats in Hoorn, van 10-12 uur en kost 35 euro p.p. inclusief koffie/thee en wat lekkers.

Deze Nationale Voorleesdagen workshop geven wij ook op locatie, voor het hele team. Neem hiervoor contact met ons op via contact@gebarenrijk.nl.

Wat leer je in de workshop:
De gebaren bij de belangrijkste personages en dingen uit het boek.
Daarbij leer je hoe je dit visueel kan aanbieden aan kinderen, via tips over het gebruik van lichaamshouding, stem en mimiek bij het verhaal.

We sluiten af met verwerkingssuggesties.

YOUTUBE KANAAL

Gebarenliedjes heeft een eigen YouTube-kanaal waar Ellis Bell haar vrolijke kinderliedjes laat horen en zien. Neem een kijkje, abonneer je met een klik op de knop en doe mee!

Als je abonnee wordt, krijg je automatisch bericht bij nieuwe uploads. Zo blijf je op de hoogte van de nieuwste liedjes en verhalen.

SINTERKLAASVOORSTELLING EN BOEK

De tijd vliegt en voor je het weet is Sinterklaas weer in het land.

Voor de jongste groepen in uw basisschool biedt Gebarenrijk een leuke meezing-voorstelling MET KORTING.
Ellis Bell, schrijfster van het detectiveboek ‘Wat is er aan de hand met Sinterklaas?’ komt graag voorlezen uit haar boek en zingt daar samen met de kinderen een aantal bekende Sinterklaasliedjes bij. Sommige met een ‘funny twist’, als operazangeres of rockster.

Bij aanschaf van het boek (a 14,95), krijgt u het aanschafbedrag als korting op de voorstelling. Bij aanschaf van 10 boeken is voor u de voorstelling dus helemaal GRATIS*! De boeken apart bestellen kan natuurlijk ook.
(*exclusief reiskosten)

DE NIEUWSTE FILMS

Dit is een introductie van het verhaal ‘Gewoon zoals je bent’, verteld met ondersteunende gebaren.
Het complete digitale verhaal kan je bestellen in de winkel.
Eventueel met het boek erbij!

Voor de voorstelling ‘Zwemmen in zee’ heeft Ellis een cd met de liedjes uit de voorstelling gemaakt. Deze passen bij het boek ‘Boer Boris gaat naar zee’, dat prentenboek van het jaar is geweest. Dit is het liedje ‘Rijden met de trekker’.

Dit liedje ‘Spitter spetter spat staat op de cd ‘Gebarenliedjes 2′.
In totaal heeft Ellis zes cd’s gemaakt met vrolijke kinderliedjes.
De cd’s kan je kopen in onze winkel of via bol.com.

Share This