GEBARENLESSEN

Onze professionals geven gebarenlessen op maat aan professionals in kinderdag-verblijven, bibliotheken, op scholen, diverse maatschappelijke en welzijnsopleidingen, aan vluchtelingenwerk vrijwilligers en verder iedereen die geïnteresseerd is om tijdens het praten gebruik te maken van gebaren.

Hiervoor heeft u een keuze uit twee onderdelen:

  • Lessen Gebarentaal
  • Lessen NmG (Nederlands met Gebaren)
Het verschil? Gebarentaal is een echte taal, met een eigen grammatica die geleerd moet worden. Deze taal leer je zonder geluid te maken, je laat hierbij je stem weg en communiceert via de gebaren en het mondbeeld. Deze lessen worden aangeboden door een dove leerkracht: Piet Bakker.

Nederlands met Gebaren leer je wel terwijl je gewoon blijft praten. Je leert hier om tijdens het praten gebaren te gebruiken waarmee je de woorden die je zegt visueel ondersteunt. Je maakt de taal als het ware drie dimensionaal en maakt plaatjes bij de woorden door te gebaren. Deze lessen worden door onze andere professionals gegeven.

DIGITALE LESSEN

Woon je ver uit de buurt van onze professionals? Volg dan een van onze digitale cursussen. Dan leer je de gebaren(taal) gewoon door lesfilmpjes te bekijken en je oefent de gebaren achter je computer of laptop. Neem een kijkje in de winkel voor de verschillende digitale cursussen.

NATIONALE VOORLEESDAGEN 2021

Het prentenboek van het jaar 2021 is ‘Maar eerst ving ik een monster’, van Tjibbe Veldkamp is prentenboek van het jaar 2022.

Het is mogelijk de workshop ‘En toen ving ik een monster – visueel vertellen en voorlezen’ naar uw eigen locatie te halen. Neem hiervoor contact op met Irina Hoffer, via info@gebarenrijk.nl

Filmpjes van zes genomineerde boeken van de Nationale Voorleesdagen 2019 kan je bestellen in de winkel. Hierin worden de verhalen verteld met ondersteunende gebaren en krijg je er een filmpje met de gebaren uit het boek bij.

CURSUS NMG

Deze cursus Nederlands met Gebaren is geschikt voor ouders en professionals. De cursus bestaat uit in totaal 18 lessen, deze worden aangeboden in drie modules van zes lessen. In elke les leer je twintig gebaren die passen bij een thema. Bijvoorbeeld de thema’s kleren, dieren, in huis enzovoort.

Per module kom je zes maal samen. Aan de hand van een kort verhaal, dat wordt verteld met ondersteunende gebaren, leer je elke week twintig nieuwe gebaren. Dit zijn de gebaren van het verhaal. Je kunt de modules onafhankelijk van elkaar volgen en kan dus kiezen wanneer je met een volgende module begint.

 

De modules worden op locatie geven. Een keer per jaar worden de modules aangeboden in het kantoor van Gebarenrijk in Hoorn. Het is ook mogelijk de gebarenlessen in uw eigen locatie te laten verzorgen. Dag, tijdstip en plaats worden dan in overleg afgestemd. Neem hiervoor contact op met Irina Hoffer via email contact@gebarenrijk.nl.

KORTE INTENSIEVE TRAINING NMG

Naast de uitgebreide cursus bieden wij ook een korte intensieve training NmG aan.

Wat houdt deze training in?
We komen driemaal samen. Elke week behandelen we twee gebaren-thema’s. De thema’s die we behandelen zijn thema’s waarmee je snel een krachtige basiswoordenschat opdoet:

Thema’s bijeenkomst 1. In de kring, kennismaken en dieren
Thema’s bijeenkomst 2. Huis/tuin en familie
Thema’s bijeenkomst 3. Spelen/spelletjes en eten/drinken.

 

Bij elk thema horen vijftien gebaren, die je aangeboden krijgt via een verhaal. Vaak is het zo dat deelnemers nieuwsgierig zijn naar andere gebaren zodat ‘on the spot’ extra gebaren worden aangeboden.

Daarnaast krijg je tips hoe je het aanbieden van gebaren aan kinderen kan introduceren en wat hierbij belangrijk is.

Vanwege het grote aantal gebaren per keer, is het redelijk intensief, maar omdat veel gebaren iconisch zijn (eigenlijk al laten zien waarover het gaat) zijn de meeste gebaren eenvoudig te onthouden.

De drie bijeenkomsten worden aangeboden in het kantoor van Gebarenrijk in Berkhout.

Prijs p.p.: 90 euro, inclusief materialen en trainingsfilmpjes

Het is ook mogelijk deze training in uw eigen locatie te laten verzorgen. Dag, tijdstip en plaats worden dan in overleg afgestemd. Neem hiervoor contact op met Irina Hoffer via email contact@gebarenrijk.nl.

CURSUS NGT AB1

De cursus Nederlandse Gebarentaal voor Algemeen Belangstellenden 1 is een basiscursus waarin deelnemers de basis leren van deze prachtige visuele taal.

Tijdens de cursus leer je aan de hand van een aantal thema’s en verhalen een basis woordenschat. Samen met informatie over de grammatica van de gebarentaal, krijg je hiermee handvatten in handen om eenvoudig te communiceren in de Nederlandse Gebarentaal. De cursus wordt afgesloten met een certificaat van deelname. Deelnemers die de cursus willen afronden met een toets, ontvangen een diploma.

Deze cursus is zeker ook zeer geschikt voor middelbare scholen die leerlingen extra lesaanbod willen geven. In dit geval worden de lessen in school aangeboden op een geschikte dag en tijd. Indien u voor deze optie kiest, neem dan contact op met Irina Hoffer via irina@gebarenrijk.nl of 06-11883000.

Share This