Het is tijd. Vorig jaar werd ik vijftig en besloot ik voortaan mijn aandacht te richten op de dingen die ik wil, die ik leuk vind. En vooral: die dingen te doen, zonder me druk te maken over reacties van anderen. Natuurlijk probeer ik dat mijn hele leven al, maar eerlijk is eerlijk, ik wilde altijd dat iedereen met leuk, lief en aardig vond en kon niet altijd even goed omgaan met kritiek.

 

 • Facebook
 • LinkedIn

 

Raar bezig
Het ergste was nog dat ik, toen ik met gebaren leren begon, superenthousiast was en ervan genoot. Maar om me heen waren er mensen die vonden dat ik raar bezig was, gek, want ‘je kind is toch niet doof’? Als pioniertje ging ik door, in 2005 realiseerde ik me al dat gebaren gebruiken bij de woorden die je zegt, ervoor zorgt dat je boodschap duidelijker overkomt.

 

 • Facebook
 • LinkedIn

 

Liedjes met gebaren
Ik zong altijd al liedjes voor mijn kinderen. Een vriend maakte er muziek bij en ik begon er gebaren bij te gebruiken. Uiteindelijk is dit ontwikkeld naar Gebarenliedjes en ik heb er een YouTube-kanaal bij gemaakt. En daar begon de kritiek.

Op het moment dat je dingen deelt op sociale media, krijg je reacties. Dat is leuk, want dan weet je wat mensen ervan vinden. Maar er zijn personen die de meest grove dingen neerzetten, en dat is heel vervelend.

Wat ik daar het meest moeilijke van vond, is dat ik me die reacties nog persoonlijk aantrok ook. Nu ja, het is natuurlijk alweer jaren geleden, ik was toen een stuk jonger, maar het deed me wel wat. Ik vond het zo vervelend, dat ik dacht: als ze het nu over iemand anders hebben, in plaats van over mij, dan kan ik er met meer afstand naar kijken en me de dingen ook niet zo persoonlijk aantrekken. Daarom verzon ik een nieuwe naam, mijn artiestennaam: Ellis Bell.

 

 • Facebook
 • LinkedIn

 

Werkte fantastisch, het gaf me heel veel vrijheid. En nog steeds. Het mooie is nu dat Ellis Bell een deel van mijn persoonlijkheid geworden is. Als ik optreed met mijn Gebarenliedjes, dan doe ik dat nu nog steeds als Ellis Bell.

Eigen naam
Maar door de veranderingen die ik ingezet heb met Gebarenrijk, wil ik voortaan de dingen die ik doe, onder mijn eigen naam doen: Irina Hoffer.

Ik begrijp dat dit voor mensen wennen is, want als je iemand leert kennen met een naam, dan hoort die naam gewoon bij die persoon. Het is lastig ineens de andere naam te gebruiken. Dus als je mij Ellis Bell wilt blijven noemen, is dat prima, daar luister ik nog steeds naar.

En ach, what’s in a name? Uiteindelijk ben en blijf ik dezelfde persoon: enthousiast, gedreven en vol creatieve ideeën!

 

 • Facebook
 • LinkedIn
 • Facebook
 • LinkedIn
 • Facebook
 • LinkedIn
 • Facebook
 • LinkedIn
Share This

Share This

Share this post with your friends!

Share This

Share this post with your friends!