DIGITALE CURSUSSEN

Woon je ver uit de buurt van onze professionals? Volg dan een van de digitale cursussen. Dan leer je de gebaren(taal) gewoon door lesfilmpjes te bekijken en je oefent de gebaren achter je computer of laptop. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende digitale cursussen. Bestel ze eenvoudig in onze winkel.

DIGITALE CURSUS NGT AB1

De cursus Nederlandse Gebarentaal voor Algemeen Belangstellenden 1 is een basiscursus waarin u de basis leert van deze prachtige visuele taal.

Tijdens de cursus behandelen we een aantal thema’s en verhalen waarmee we u een basis woordenschat aanbieden. Samen met informatie over de grammatica van de gebarentaal, krijgt u hiermee handvatten in handen om eenvoudig te communiceren in de Nederlandse Gebarentaal.

DIGITALE CURSUS NMG

Deze cursus Nederlands met Gebaren is geschikt voor iedereen die gebaren wil leren. De cursus bestaat uit in totaal 18 themalessen. Deze worden aangeboden in drie modules van zes lessen. In elke les leer je twintig gebaren rond een thema. Bijvoorbeeld de thema’s kleren, dieren, in huis enzovoort. Dat zijn dus honderdtwintig gebaren per module!

Per module ontvang je in zes opeenvolgende weken een filmpje waarin een kort verhaal wordt verteld, ondersteund met gebaren, plus een filmpje waarin je die twintig gebaren leert.

Je kunt de modules onafhankelijk van elkaar volgen en kan dus zelf kiezen wanneer je met een volgende module begint.

De modules zijn ook op locatie te volgen. Een keer per jaar worden de drie modules van zes lessen aangeboden in het kantoor van Gebarenrijk in Hoorn. In het aanmeldingsblok ziet u wanneer de volgende module start. U meldt u eenvoudig aan via de winkel.

Het is ook mogelijk gebarenlessen in uw eigen locatie te laten verzorgen. Dit stemmen wij in overleg met u af. Kijk hiervoor op de pagina ‘gebarenlessen’ of neem contact op met Irina Hoffer via email contact@gebarenrijk.nl.

DIGITALE CURSUS NVD 2019

Deze cursus voor de Nationale Voorleesdagen bestaat uit vijf lessen.

De Nationale Voorleesdagen 2019 vinden plaats van woensdag 23 januari tot en met zondag 3 februari. Het prentenboek van het jaar is dit jaar ‘Een huis voor Harry’ van Leo Timmers en uitgeverij Querido.

Voor de cursus Nationale Voorleesdagen hebben we vijf van de tien genomineerde boeken van de Nationale Voorleesdagen 2019 geselecteerd. In vijf opeenvolgende weken ontvang je een filmpje waarin deze boeken worden voorgelezen met ondersteunende gebaren en een filmpje waarin je de gebaren leert die je bij het boek kan gebruiken.

Voor dit jaar kozen wij de onderstaande vijf prentenboeken.
Een huis voor Harry‘ van Leo Timmers, uitgeverij Querido
Gulzige geit‘ van Petr Horacek, uitgeverij Lemniscaat
Heb jij misschien Olifant gezien?’ van David Barrow, uitgeverij Gottmer
Ossip en de onverwachte reis‘ van Annemarie van Haeringen, uitgeverij Leopold
Als ik een dinosaurus had‘ van Alex Barrow en Gabby Dawnay, uitgeverij Querido en
Dino’s bestaan niet‘ van Mark Janssen, uitgeverij Lemniscaat

Daarbij is er de mogelijkheid om bij de filmpjes ook de boeken te bestellen. Kijk voor de mogelijkheden in onze winkel.

CURSUS NVD 2018

De zes geselecteerde boeken waarvan wij filmpjes met ondersteunde gebaren gemaakt hebben van de Nationale Voorleesdagen 2018 zijn:
Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup, uitgeverij Gottmer
Alberts boom van Jenni Desmond, uitgeverij Lemniscaat
Antonia van Anke de Vries en Piet Groble, uitgeverij Lemniscaat
De kusjeskrokodil van Jozua Douglas & Lous Riphagen, uitgeverij De Fontein
Mmm, een taart van Susanne Strasser, uitgeverij Hoogland & Van Klaveren
Gewoon zoals je bent van Jonny Lampert, Veltman Uitgevers

Ook de filmpjes van deze boeken en de filmpjes met de gebaren bij elk boek kan je bestellen in onze winkel.

NIEUWSTE VIDEO’S

Share This