DIGITALE CURSUSSEN

Heb je zin om in je eigen tijd en tempo een gebarencursus te volgen? Volg dan een van de digitale cursussen van Gebarenrijk. Je leert eenvoudig en snel de gebaren(taal), gewoon door lesfilmpjes te bekijken. Je oefent de gebaren lekker zelf achter je computer of laptop. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende digitale cursussen. Bestel ze eenvoudig in onze winkel.

”DIGITALE

De cursus Nederlandse Gebarentaal voor Algemeen Belangstellenden 1 (NGT1) is een basiscursus waarin u de basis leert van deze prachtige visuele taal door het volgen van 12 lessen.

Tijdens de cursus behandelen we per les een tweetal thema’s en verhalen, waarmee we een basis woordenschat aanbieden.

Samen met informatie over de grammatica van de gebarentaal, krijgt u hiermee handvatten in handen om eenvoudig te communiceren in de Nederlandse Gebarentaal.

GEBARENRIJK GEBARENCHALLENGE: DIGITALE CURSUS NmG

Deze uitdagende Gebarenchallenge is een digitale cursus Nederlands met Gebaren (NmG). De cursus is geschikt voor iedereen die gebaren wil leren. De cursus bestaat uit in totaal 18 themalessen.

Deze worden aangeboden in drie modules van zes lessen. In elke les leer je twintig gebaren rond een thema. Zo zijn er de thema’s kennismaken, dieren, het huis, de tuin, familie en gevoelens in module 1. Dat zijn dus honderdtwintig gebaren per module!

Per module ontvang je in zes opeenvolgende weken een filmpje waarin een kort verhaal wordt verteld, ondersteund met gebaren, plus een filmpje waarin je die twintig gebaren leert.

Je kunt de modules onafhankelijk van elkaar volgen en kan dus zelf kiezen welke module je het eerst wilt volgen. En wanneer je met een volgende module begint.

De thema’s per module zijn:
Module 1- Kennismaken, dieren, huis, tuin, familie, gevoelens.
Module 2- School, lichaam, vervoer, spelletjes, naar zee, fruit.
Module 3- Vakantie, kleuren, speeltuin, dagen/maanden, tellen, tijd.

 

DIGITALE CURSUS - COCO KAN HET! BIJ DE NATIONALE VOORLEESDAGEN 2021

Deze cursus bestaat uit twee filmpjes waarin het verhaal van het boek door Irina Hoffer worden verteld. Daarnaast ontvang je een afspeellijst met allemaal verhalen die je kan gebruiken bij het voorlezen/vertellen van het boek.

En dat allemaal voor de spotprijs van 2,95 euro! Zo kan iedereen snel een eenvoudig leren gebaren!

De Nationale Voorleesdagen 2021 vinden plaats van woensdag 20 januari tot en met zondag 30 januari. Het prentenboek van het jaar is dit jaar ‘Coco kan het!’ van Loes Riphagen en uitgeverij Gottmer.

 

 

GEBARENRIJK - DIGITALE CURSUS BABYGEBAREN

In tien lessen leer je de gebaren bij de dagelijkse situaties met baby’s.

Thuis en in het kinderdagverblijf is het handig om gebruik te maken van gebaren. Je maakt als het ware plaatjes bij de taal en zo kunnen kinderen de woorden die je zegt makkelijker begrijpen.

Gebaren helpt kinderen ook om jou iets te vertellen, wanneer ze de woorden nog niet kunnen zeggen. Zeker ook bij kinderen die geen Nederlandse achtergrond hebben, kan dit ontzettend handig en praktisch zijn!

De situaties waarbij je de gebaren leert, zijn: eten, verschonen, familie, aankleden, voorlezen, begroeten, fruit, buiten spelen, slapen en emoties.

Daarbij geef ik tussendoor tips hoe je de gebaren aan kan bieden, hoe je ze maakt en hoe je, door te gebaren tijdens het praten, goed kan laten zien wat je bedoelt.

NIEUWSTE VIDEO’S

Share This