• Facebook
  • LinkedIn
  • Facebook
  • LinkedIn

Digitaal Sprookjesboek vol verhalen

⇒ Een schoolbreed project

⇒ Stimuleren van de fantasie van kinderen

⇒ Het inzetten van verhalen tijdens een thema

⇒ Kinderen vertrouwd maken met het vertellen van verhalen in de klas

Dat zijn enkele doelstellingen van het project: ‘Digitaal sprookjesboek vol verhalen’!

Wat houdt dit project in?

⇒ Improviserend en visuele verhalenverteller Irina Hoffer bezoekt in 1 week alle groepen.

⇒ Ik improviseer in ongeveer een half uur een verhaal met de groep, waarbij ik gebruik maakt van de dingen die de kinderen aangeven.

⇒ Ik schrijf het verhaal uit en maak er een digitale versie van.

⇒ In overleg met de leraren vinden hierna in de groepen diverse uitwerkingen plaats naar aanleiding van het verhaal. (Denk aan het maken van illustraties, het toevoegen van foto’s tekeningen of filmpjes, of iets anders dat aansluit op een leerdoel voor de kinderen.)

INTERESSANT? 
Mail naar irinagebarenrijk@gmail.com en ik neem direct contact met u op. Bellen of appen kan ook: 06 – 11 88 3000.

 

 

Een voorbeeld van enkele bladzijden uit het boek ziet u hiernaast. 

De kosten zijn afhankelijk van het aantal groepen en de extra mogelijkheden. *

 

 

 

 

* Bij een eerder project in de school Roelof van Wienessen in Wijdenes heeft de gemeente met subsidie bijgedragen. Er werden daar namelijk workshops dans, muziek, fotografie, drama en een voorstelling aan gekoppeld en voor de combinatie van meerdere kunstvormen tot 1 project werd een speciale subsidie uitgekeerd.

Sinterklaasboek

Het verhaal:  Mevrouw Weetalles Beter krijgt onverwachts bezoek. Pietje Petiet is in paniek, want Sinterklaas doet zo vreemd. Hij vergist zich in de namen van de pietjes, gaat telkens de verkeerde kant uit en zingt de verkeerde liedjes. Wat is er toch met hem aan de hand?

Mevrouw Weetalles Beter vindt op haar eigen rustige manier, door goed na te denken, de oplossing van het probleem. Gelukkig maar, nu kan pakjesavond zonder problemen doorgaan!

Goed om te weten wat dit boek allemaal heeft:

Voorlezen
Ten eerste is dit een fijn boek om voor te lezen. Het verhaal vraagt wat denkwerk van je kind (of kinderen) voor ze ontdekken wat nu precies het probleem is van Sinterklaas en hoe dat probleem ontstaan is.

Doe-tips
Ten tweede staan er schuingedrukte stukjes tussen het verhaal door. In deze stukjes geef ik tips voor activiteiten die je samen met je kind, tijdens het voorlezen, kan doen. Hiermee maak je van het voorlezen één grote beleving, waarbij je kind helemaal meedoet met het verhaal. En het zodoende beter onthoudt en er nog meer van leert.

Sinterklaasliedjes
Ten derde zie je QR-codes staan. Als je deze scant, verschijnt op je telefoon een filmpje met een van mijn Sinterklaasliedjes. Ik gebruik gebaren bij liedjes. Via liedjes leer je spelenderwijs gebaren en kinderen vinden dit altijd erg leuk. Maar het is ook goed voor de communicatie. Want met gebruik van je lichaam en gebaren maak je een plaatje bij de woorden die je spreekt, waardoor je boodschap duidelijker overkomt. En dat is voor iedereen handig.

CD
Je kan natuurlijk ook de cd met Sinterklaasliedjes bestellen. Kan je gewoon hier rechts in de balk regelen.

Wilt u meer informatie of een afspraak? Stuur een mail naar irinagebarenrijk@gmail.com en wij nemen direct contact met u op. 

  • Facebook
  • LinkedIn
Share This

Share This

Share this post with your friends!

Share This

Share this post with your friends!