#HETGEBAAR06 – DE TREKKIE GROET

#HETGEBAAR06 – DE TREKKIE GROET

‘LIVE LONG AND PROSPER’ zijn de woorden die horen bij deze groet van het volk der Vulkanen. Gebruikt in de serie Star Trek en in 1967 voor het eerst in beeld gebracht. Door wie en waarom? Lees deze blog!

Lees meer

#HETGEBAAR05 – SORRY

Voor ‘Sorry’ zijn meer gebaren mogelijk. De verontschuldigende gesticulatie, het gebaar uit de gebarentaal en een onverwachte derde mogelijkheid: het gebaar voor sorry dat gebruikt wordt in het verkeer.

Lees meer

#HETGEBAAR04 – HET PINCH-TEKEN

Het ‘pinch-teken’ is een gebaar waar je net als je ‘duim omhoog’ mee aangeeft dat alles ok is, of prima, of mooi. Natuurlijk zijn er landen waarbij het een negatieve associatie heeft. En wat doen middelbare scholieren met dit gebaar?

Lees meer

#HETGEBAAR03 – HET V-TEKEN

Het v-teken is net als de duim omhoog, wereldwijd bekend. Het staat bekend als overwinningsteken, en vredesteken. Toch, als je het op de verkeerde manier gebruikt, wordt het ook wel als belediging opgevat..

Lees meer

#HETGEBAAR02 – DUIM OMHOOG

De duim omhoog is voor ons een positief gebaar. Het gaat goed, het is geweldig, het is fantastisch, noem maar op. Maar als je kijkt naar de oorsprong, dan kom je erachter dat dit niet altijd zo is geweest…

Lees meer

#01 INFORMATIE VIA DE ZINTUIGEN

Thor Noninthrandus maakte er dit plaatje van. Hier zie je hoe informatie bij ons binnenkomt. Slechts 0,7% van de informatie die we opnemen komt bewust bij ons binnen. De rest dus allemaal onbewust.

Lees meer

#00 5 REDENEN OM TE GEBAREN

Taal kende ik alleen van gesproken en geschreven woorden. Nu werden deze woorden levend gemaakt, kregen ze een plaats in de ruimte en werd via plaatjes in de lucht zichtbaar waarover gepraat werd.

Lees meer
ELLIS BELL EN/OF IRINA HOFFER

ELLIS BELL EN/OF IRINA HOFFER

Toen ik vijftig werd, besloot ik eindelijk te gaan voor wat IK wil, wat IK leuk vind en dat gewoon maar eens te doen. Zonder te letten op gezeur van anderen. Dat zorgt dit jaar voor een naamsverandering…

Lees meer
Share This