Soms bekijk je iemands presentatie en kan je alleen maar zeggen: Wauw!. Hoe doet die persoon dat toch?
Natuurlijk is het sleutelwoord hierin: oefenen, oefenen, oefenen. Want hoe vaker je iets doet, hoe beter het je afgaat. Maar er zijn altijd mensen die wat extra hulp hebben voor hun presentatie.

Een heel team

Neem nu Lubach op zondag. Hij blijft nog tot en met maart zijn onderwerpen presenteren, heb ik begrepen. Maar het woordje ‘hij’ klopt niet helemaal. Want om zoiets neer te zetten als ‘Lubach op zondag’, daar zit een heel team achter.

Ik zocht hier informatie over en dit is link van de colofon: https://www.vpro.nl/zondag-met-lubach/service/colofon.html

Wat blijkt: Arjen heeft een schrijversteam van 10 personen, een research redactie team van 3, hij maakt gebruik van autocue Striptease, en er zijn personen voor de (eind)montage, de regie, audio en techniek, camera’s en licht, kleding, make-up, productie enzovoort.

Onderzoek en bijpassend materiaal

Voordat Arjen ‘zijn’ item presenteert, is er dus veel aan vooraf gegaan. Diepgaand bronnenonderzoek, het zoeken van passende filmpjes, foto’s, berichten, die het item ondersteunen. Een pakkende, kloppende en zeker ook hilarische tekst schrijven en dan moet het ook nog ‘eventjes’ gepresenteerd worden. Met al die hulp, zou jij zelf ook een flitsende presentatie kunnen laten zien! Of niet?

Met al een beetje hulp kan ook jij je verhaal en presentatie beter maken en vertellen. Ik help je hier graag bij! www.gebarenrijk.nl

Irina Hoffer, presentatie-trainer

Share This

Share This

Share this post with your friends!

Share This

Share this post with your friends!